Sustainability communications training: Begin op een unieke en geloofwaardige manier te communiceren over duurzaamheid

Wil jij communiceren over jouw duurzaamheidsstappen, maar heb je moeite om dit op een unieke manier te doen? Ben jij bang dat jouw duurzaamheidsverhaal niet geloofwaardig is? In deze Sustainability Communications training, werk jij aan jouw berichtgeving over duurzaamheid van begin tot eind. Je begint te kijken naar de maatschappelijke context waarin jouw organisatie zich begeeft, jouw impact richting mens en milieu vanuit jouw brand purpose. Vervolgens definieer je doelgroepen wilt nemen in je verhaal en bepaal je welke inhoud je uit jouw organisatie kunt halen om dit narratief op te bouwen. Met de juiste bewijsvoering zorg je er vervolgens voor dat je consistent, uniek en innemend gaat communiceren over duurzaamheid, nu en in de toekomst. Je loopt deze training uit met een helder plan van aanpak om te beginnen met communiceren en hebt creatieve ideeën voor campagnes opgedaan die je direct kan toepassen.

Waarom deelnemen aan deze training?

Deze Sustainability Communications training zorgt ervoor dat jij begint met communiceren over duurzaamheid in de meest inspirerende manier voor de juiste doelgroepen. Dit is de perfecte training voor jou, als:

  • Je wilt beginnen met communiceren over duurzaamheid op een manier dat relevant is en geloofwaardig is vanuit je merk
  • Je wilt stakeholders (klanten, partners, investeerders) meenemen in jouw duurzaamheidsambities
  • Je vindt dat duurzaamheidscommunicatie niet gaat over het vertellen over impact, maar over het maken van impact

Aan het einde van de dag…

  • Weet jij waarom je communiceert over duurzaamheid: hoe het zich tot jouw purpose verhoudt en het je merk versterkt
  • Je weet hoe je communiceert: Op welke manier je dat wel en niet succesvol aanpakt op basis van relevante voorbeelden en je stelt een aanpak op voor jouw eigen bedrijf of organisatie
  • Je weet wat je communiceert: je gaat aan de slag met een messaging house voor jouw bedrijf of organisatie en werkt je berichtgeving uit vanuit je overkoepelende purpose en de verschillende ondersteunende activiteiten en bewijsvoering.

Meerdere bedrijven en organisaties gingen je voor..

Eerdere deelnemers van onze trainingen waren teams en professionals van verschillende afdelingen bij bedrijven en organisaties als A.S.R, ASML, Albert Heijn, VolkerWessels, Aegon, Randstad, Friesland Campina, Tennet, Aon, Arcadis, Eiffel, Royal HaskoningDHV, EY, Booking and De Nederlandsche Bank.

Over The Terrace

Bij The Terrace inspireren en activeren we onze klanten om betere, betekenisvolle keuzes te maken en begeleiden we hen om deze te bewerkstelligen. Wij zijn een strategiebureau dat organisaties helpt hun duurzaamheidspotentieel waar te maken, door middel van duurzame (merk)strategieën, stakeholderdialogen, communicatie en verslaglegging.

Deze training wordt begeleid door Leontine Gast, de oprichter en strategie expert van The Terrace. Leontine inspireert en ondersteunt veel bedrijven om innovatieve stappen te zetten om meer waarde te creëren voor hun bedrijf en de samenleving. Met haar creatieve en pragmatische geest houdt ze ervan om de uitdaging aan te gaan de wereld klaar te maken voor de toekomst. Naast haar staat Eva Schouten, onze duurzaamheid strateeg die ervoor zorgt dat de meest innovatieve en creatieve duurzaamheid en communicatie ideeën naar boven komen.

Opgeven voor de training?

Door de huidige COVID-19 omstandigheden, vinden al onze trainingen op dit moment online plaats.

Voor meer informatie over aankomende data óf voor overleg over het samenstellen van een training op maat, kun je ons een e-mail sturen op hello@theterrace.nl of bellen op +31 (20) 33 74 271 en dan nemen we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Aankomende Sustainability Communications workshop(s)


Datum

We hebben nog geen volgende Sustainability Communications training gepland. Stuur ons een e-mail als je geïnteresseerd bent en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

The strategy agency for positive change

WG Plein 153/156
1054 SC Amsterdam
020 – 337 42 71
info@theterrace.nl

Blijf in contact via social media:

Positive change in je inbox?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen, workshops en vacatures