Sustainability Essentials training - Aan de slag met duurzaamheid

Deze online training is voor innovators, change makers en ambitieuze enthousiastelingen die een positieve impact willen maken. 

Bedrijven hebben de macht om de wereld te veranderen. Zeker in de huidige COVID-19 crisis heeft onze samenleving mensen nodig die duurzaamheid en maatschappelijke verantwoordelijkheid stimuleren. Organisaties en professionals die verantwoordelijkheid nemen in het maken van een sociale en ecologische impact, zijn degenen die ook in de toekomst relevant zullen zijn en blijven. Meer dan ooit verwachten consumenten, partners en andere stakeholders dat organisaties duurzaamheid onderdeel maken van hun business case. Voor werknemers, marketeers en (senior) managers blijft duurzaamheid vaak echter een groot en abstract begrip: waar begin je als het gaat om het integreren van duurzaamheid in je werk?

In de Sustainability Essentials-training die uit drie modules bestaat, leer je aan de hand van praktijkvoorbeelden van bedrijven en organisaties die succesvol innoveren op het gebied van duurzaamheid en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO). Je zet de theorie om in actie en werkt aan uiteenlopende onderwerpen en uitdagingen die voor jou relevant zijn. Dit zet je om in een actieplan voor positieve impact binnen jouw organisatie. Aan het einde van deze training ben jij klaar om morgen te beginnen.

Sustainability Essentials training iets voor jou?

Deze training is voor de innovators, change makers en ambitieuze enthousiastelingen die een positive impact willen maken en (meer) willen doen vanuit hun eigen organisatie of bedrijf. Of je nu in een management functie zit of niet. Misschien ben je jouw duurzame initiatief nog aan het opzetten, ben je een duurzame dienst aan het ontwikkelen, of wil je de huidige processen binnen je organisatie duurzaam innoveren. Wij zullen je begeleiden richting het maken van impact.

Dit is de perfecte training voor jou als:

 • Je alles te weten wilt komen over de duurzaamheid en MVO op innovatieve en praktische wijze;
 • Je wilt actiever worden op het gebied van duurzaamheid in je huidige rol als professional – of je nu voor een duurzame koploper werkt of dat het onderwerp nog nieuw is;
 • Je focus en richting nodig hebt om een actie plan te maken voor duurzaamheid.

De training van dag tot dag…

Sessie 1 – Getting smart on sustainability (29 oktober, 09.00-13.00 uur) 
Om impact te maken heb je focus nodig. Definieer de huidige ontwikkelingen waar de maatschappij mee te maken heeft en de mogelijke toekomstscenario’s. Definieer wat deze uitdagingen met jou als professional te maken hebben. Hoe kun je jouw rol vormgeven bij het creëren van positieve verandering? Focus is ontzettend belangrijk. Wij zullen je voorzien van aan aantal praktijkvoorbeelden en praktische tools om focus in je duurzaamheidsambities te brengen.

Sessie 2 – Build your strategy (5 november, 09.00-13.00 uur)
Nu je de belangrijkste focusgebieden voor jouw duurzaamheidsambities hebt gedefinieerd, is het tijd om een duurzaam business plan op te stellen. Of je nu voor een non-profit organisatie werkt, ondernemer bent of binnen een commerciële organisatie werkt: om positieve verandering te maken, moet je weten welke waarde je kunt creëren. Op deze dag zullen we gebruikmaken van verschillende innovatietools – zoals de B Impact Assessment – en businessmodel frameworks om jouw pad als change maker vorm te geven.

On this day we will work with leading impact innovation-tools, such as the B Impact Assessment, and business model-frameworks to set your path as a change maker.

Sessie 3 – Learn, improve and communicate (12 november, 09.00-13.00 uur)
Wanneer je start met de uitvoer van je duurzaamheids-actieplan, dan volg je de impact die wordt gemaakt. Echte positieve verandering maak je echter niet alleen. In deze sessie evalueren we de implementatie van je plan en werken we aan een succesvolle interne en externe stakeholderactivatie, zodat je een beweging in gang kunt zetten. Met behulp van inzichten uit de praktijk leer je hoe je kunt activeren en communiceren voor positieve verandering.

Aan het einde van de drie modules…

 • Heb je een duidelijk beeld van duurzaamheidstrends en ontwikkelingen die verband houden met de huidige ontwikkelingen in de samenleving.
 • Ben je op de hoogte van de belangrijkste duurzaamheids strategie tools en inspirerende casestudies;
 • Begrijp je wat duurzaamheid betekent voor jou wogranisaties en heb je een duidelijk idee van de relevante issues om aan te werken en hoe je de juiste stakeholders activeert.
 • Ben je klaar om een (in-house) duurzaamheidsheld te worden en heb je de juist tools in huis om positieve verandering te maken.

“This is a very fast paced training covering many models, tools, trends, and theory. It is also great to be connected to other like-minded people and sharing ideas, successes, and struggles to get inspired on how you can take action.”

– Svenja Koida, Global Talent Specialist at FrieslandCampina

Wie gingen je voor?

Eerdere deelnemers waren young professionals van verschillende bedrijven, als FrieslandCampina, ASR Nederland, ASML, VolkerWessels, Aegon, Randstad, Tennet, Aon, Arcadis, Eiffel, Royal HaskoningDHV en EY.

Voor elke deelnemer zijn de uitkomsten anders, maar voorbeelden zijn:

 • Een activatie strategie om werknemers te activeren voor een duurzame supply chain
 • Een communicatie plan voor de duurzame initiatieven van je bedrijf
 • Een selectie van waardevolle innovatie themas en leerplan voor een toekomst bestendige organisatie
 • Een nieuw en duurzaam business plan dat direct toegevoegd kan worden aan de bestaande offering

Een training door The Terrace

Deze online training wordt georganiseerd door The Terrace. De training wordt geleid door Leontine Gast, de oprichter en strategiedeskundige van The Terrace, die al meer dan twee decennia ervaring heeft met het adviseren en implementeren van duurzaamheid en MVO; en onze duurzaamheidsstrateeg Eva Schouten die ervoor zorgt dat de meest innovatieve en creatieve ideeën uit de sessies zullen komen. Gedurende de sessies krijg je praktische opdrachten en tussen de sessies zijn wij er om je te ondersteunen bij het opstellen van je duurzaamheidsplan. De training wordt gegeven in het Engels, maar oefeningen en opdrachten kan je natuurlijk ook in het Nederlands uitvoeren.

Opgeven voor de training?

Stuur ons een e-mail als je geïnteresseerd bent. Er is een beperkt aantal van 10 plekken per training, dus wacht niet te lang! Laat het ons ook vooral weten als de data jou niet goed uitkomen: wie weet valt er een mouw aan te passen. Voor meer informatie kun je mailen naar info@theterrace.nl en dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op.

Prijs

We bieden de training aan voor €299,- excl. BTW.

Aankomende Sustainability Essentials training(s)


Stuur ons een email:

Kan je niet op deze dagen? Volg je de training liever in het Nederlands? Stuur ons een mail en dan nemen we contact met je op.

The strategy agency for positive change

WG Plein 153/156
1054 SC Amsterdam
+31 (20) 337 42 71
info@theterrace.nl

Blijf on contact via social media:

Positive change in je inbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief voor het laatste nieuws uit de duurzaamheidswereld, The Terrace-updates en nieuwe vacatures.