Sustainability Essentials training - Aan de slag met duurzaamheid

Bedrijven hebben de macht om de wereld te veranderen. Daarom is het in deze tijd waar duurzaamheid een van de grootste uitdagingen is, belangrijk dat bedrijven opstaan en rekening houden met hun impact op het milieu en de samenleving. Tegenwoordig is Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) – de Nederlandse term voor Corporate Social Responsibility (CSR) – en ‘duurzaam ondernemen’ al bij veel bedrijven niet meer weg te denken. Toch is voor veel managers, werknemers, marketeers en consultants het concept van MVO nog niet duidelijk wat dit betekent voor hun eigen werkzaamheden.

De Sustainability Essentials-training biedt inzicht in de betekenis van duurzaamheid voor jouw bedrijf of organisaties en helpt je met praktische voorbeelden een plan te maken. Daarnaast wordt er aan de hand van verschillende cases gekeken naar de uitdagingen en implementatie van duurzaamheid. Er zal een speciale presentatie zijn van B Lab over hoe de B Corp movement wereldwijd een duurzame impact maakt. Vervolgens zul je theorie in actie omzetten en aan verschillende onderwerpen en uitdagingen werken die betrekking hebben op jouw bedrijf. Hiernaar maak je aan actieplan voor positieve impact waarmee je aan het einde van de dag direct mee aan de slag zal kunnen!

Sustainability Essentials training iets voor jou?

Deze training is voor de innovators, change makers en ambitieuze enthousiastelingen die een positive impact willen maken en (meer) willen doen vanuit hun eigen organisatie of bedrijf. Of je nu in een management functie zit of niet.

Dit is de perfecte training voor jou als:

  • Je alles te weten wilt komen over de duurzaamheid en MVO op innovatieve en praktische wijze;
  • Je wilt actiever worden op het gebied van duurzaamheid in je huidige rol als professional – of je nu voor een duurzame koploper werkt of dat het onderwerp nog nieuw is;
  • Je focus en richting nodig hebt om een actie plan te maken voor duurzaamheid.

Aan het einde van de dag…

  • Heb je een duidelijk beeld van wat duurzaamheid betekent voor jou: de basics, trends & ontwikkelingen, een overzicht van de belangrijkste CSR-standaarden en inspirerende casestudies;
  • Weet je wat belangrijk is voor je organisatie: wat zijn de relevante kwesties en belanghebbenden – en hoe activeert je ze?
  • Ben je klaar om gelijk aan de slag te gaan: je hebt alle tools om je eigen actieplan op te stellen!

Wie waren je voor?

Eerdere deelnemers waren young professionals van verschillende bedrijven, als FrieslandCampina, ASR Nederland, ASML, VolkerWessels, Aegon, Randstad, Tennet, Aon, Arcadis, Eiffel, Royal HaskoningDHV en EY.

Voor elke deelnemer zijn de uitkomsten anders, maar voorbeelden zijn:

  • Een activatie strategie om werknemers te activeren voor een duurzame supply chain
  • Een communicatie plan voor de duurzame initiatieven van je bedrijf
  • Een selectie van waardevolle innovatie themas en leerplan voor een toekomst bestendige organisatie
  • Een nieuw en duurzaam business plan die direct toegevoegd kan worden aan de bestaande offering

Over The Terrace

Bij The Terrace inspireren en activeren we onze klanten om betere, betekenisvolle keuzes te maken en begeleiden we hen om deze te bewerkstelligen. Wij zijn een strategiebureau dat organisaties helpt hun duurzaamheidspotentieel waar te maken, door middel van (merk)strategieën, stakeholderdialogen, communicatie en MVO verslaglegging.

Deze training wordt begeleid door Leontine Gast, de oprichter en strategiedeskundige van The Terrace, die al meer dan twee decennia ervaring heeft met het adviseren en implementeren van MVO; en onze workshopontwerper Nierika Hamaekers, die ervoor zal zorgen dat de meest innovatieve en creatieve ideeën in je naar boven komen!

Praktische informatie

De training vindt plaats op ons kantoor in Amsterdam, op 25 Juni. We beginnen om 09.30 en eindigen om 17.00 inclusief een biologische lunch en een afsluitende borrel.

Deze training wordt in het Engels gegeven.

Opgeven voor de training?

Er is een beperkt aantal van 10 plekken per training, dus wacht niet te lang met opgeven via Eventbrite! Voor meer informatie kun je ons ook een e-mail sturen of bellen op +31 (20) 33 74 271 en dan nemen we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Prijs

We hebben een aanbod dat je niet kunt weigeren! Omdat we nog in de opstartfase zitten, bieden we de training aan tegen een gereduceerd tarief van €245, – excl. BTW*.

Aankomende Sustainability Essentials training(en)


Meld je via Eventbrite aan:

Liever een andere datum of taal? Laat het ons weten middels een e-mail.

The strategy agency for positive change

WG Plein 153/156
1054 SC Amsterdam
020 – 337 42 71
info@theterrace.nl

Blijf in contact via social media:

Positive change in je inbox?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen, workshops en vacatures

This post is also available in: English (Engels)